BİZDEN HABERLER

Türkiye’nin En Büyüğünü Haldız İnşaat inşa ediyor.

3,3 milyon metrekare arsa büyüklüğüne sahip olan Bilişim Vadisi tamamlandığında 1,5 milyon metrekare kapalı alanı ile Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olacak.

bilisim_vadisi_

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyonu doğrultusunda teknolojik gelişiminin hızlanması adına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gebze Teknik Üniversitesi, Tübitak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, Kosgeb, İstanbul Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Üniversitesi, TOSB ve TSE paydaşlığında hayata geçirilen Bilişim Vadisi Haldız İnşaat tarafından inşa edilmekte.

 

3,3 milyon metrekare arsa büyüklüğüne sahip olan Bilişim Vadisi tamamlandığında 1,5 milyon metrekare kapalı alanı ile Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olacak. Bilişim Vadisi’nin 1. Etabı Haldız İnşaat tarafından tamamlandı. 31 firmanın şuanda hizmet vermeye başladığı Bilişim Vadisi’nin 2. Etabına Haldız İnşaat tarafından devam edilmektedir.

 

Haldız İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Haldız yaptığı açıklamada “Türkiye’nin aydınlık geleceğine yön veren ve Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürütülen 2023 vizyonu ve hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen böylesi önemli bir projeye imza atmaktan gurur duyuyoruz. Bilişim Vadisi yüzümüzü bilime, teknolojiye ve inovasyona çevirmemiz adına stratejik bir öneme sahip. İnanıyorum ki Türk milleti her konuda olduğu gibi teknoloji ve inovasyon konusunda da kendisine imkan sağlandığında beklenenin üzerinde çaba göstererek elinden gelenin fazlasını yapacak ve teknoloji alanında yaşadığımız dışa bağımlığa bir son verecektir. Bu anlamda devletimizin girişimcilere ve mucitlere sağladığı maddi ve manevi desteği fazlasıyla değerli buluyorum. Projeye destek veren tüm paydaşlarla birlikte biz de kurum olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.