BİZDEN HABERLER

Teknopark İstanbul 2. Etap tamamlandı.

Yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmesi amacı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ana ortaklığında kurulan teknoloji geliştirme bölgesi olan Teknopark İstanbul’un 2. Etabı Haldız İnşaat tarafından teslim edildi.tekknopark_istanbul

Türkiye’nin kendi markalarını yaratacak bir teknoloji üssü olmayı hedefleyen Teknopark İstanbul; Havacılık ve Uzay, Savunma Sanayii, Denizcilik, Enerji, Sağlık Bilimleri, İleri Elektronik, İleri Malzemeler ve Endüstriyel Yazılım gibi odak alanlarında Ar-Ge faaliyetlerinin, inovasyonun ve teknolojik üretimin desteklendiği, bunların da girişimciliği ve ekonomiyi tetiklediği bir ekosistem yaratmak amacıyla kuruldu.

 

Haldız İnşaat tarafından inşa edilen 2. Etap teslim edildi.

 

Kuluçka Binası, AR-GE ve Yönetim Binaları, Sosyal Tesis, Teknik Merkez, Tesis Yönetim Binası ve İkmal İnşaatı olmak üzere yaklaşık 84,000 m²’lik inşaat alanına sahip 2. Etap’ın inşaası Haldız İnşaat tarafından tamamlandı. Daha önce Borsa İstanbul Finans Merkezi ve Bilişim Vadisi birinci etabını tamamlayan Haldız İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi Fatih HALDIZ “Teknopark İstanbul’un 2. etabını tamamlayarak Türkiye’nin ekonomisine ve teknolojik yatırımlarına yön veren önemli projelerin yüklenicisi olmaktan dolayı son derece gururluyuz. Haldız İnşaat geçmişte olduğu gibi gelecekte de başarılı projelere imza atmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

  1. Etabın %95’inde tahsis tamamlandı.

2017 yılı son çeyreğinde faaliyete geçen 2.etap yapılarda tahsisler ve protokoller Ocak 2017 tarihinde başlamıştı. Hem mevcut firmaların büyüme talepleri, hem de daha önce kabul alıp yer bekleyen firmaların talepleri nedeniyle ofislerin %95’i tahsis edildi. Toplamda 84.000 m²’den oluşan 2.etap yapılarda, insan odaklı nitelikli ofis alanları ve sosyal tesisler yer almaktadır. Tahsisler İş Geliştirme Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.